Direktlänk till inlägg 5 januari 2019

Why didn't they ask Evans?

Av Viktoria - Lördag 5 jan 21:13

Jag fick ett pussel i julklapp och jag älskar att pussla och lyssna på bok under tiden, nöje med nöje så att säga. Jag har således pusslat en del sedan nyårsdagen, då det påbörjades, och lyssnat på Why didn't they ask Evans? av Agatha Christie. En deckare som inte har Christies paradfigurer Poirot eller Miss Marple som huvudperson utan två unga Waelsare, Lady Frankie, den store godsägarens dotter och Bobby, byprästens yngste son. Frankie och Bobby som är uppväxta i samma by, Marchbolt, på den Waelsiska landsbygden och som hamnar mitt i ett mystiskt mord när en död man hittas nedanför en klippa en dag när Bobby spelar golf tillsammans med den lokala doktorn. Bobby anar ugglor i mossen och involverar Frankie i det hela Det är upptakten till en jakt från Waels till London till den engelska landsbygden och tillbaka till Waels. Och vem är Evans? Det är frågan genom hela boken och som får ett mycket snopet avslut. 

En mycket bra deckare, lättsmält och välskriven. Det roliga med Christie är att jag tror att hon var en sann romantiker för det är ofta de unga romanhjältarna finner varandra på slutet, även om vägen till det är en krokig historia. 

                                    Bildresultat för why didn't they ask evans

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 16 jan 14:09

Jag laddade ned Nuckan av Malin Lindroth för ganska länge sedan och så har det inte blivit av att läsa den förrän nu. Och vilken tur att jag kom mig för att läsa fantastiska Nuckan!  Malin Lindroth skriver om sitt eget liv som ensamstående, ofrivil...

Av Viktoria - Tisdag 15 jan 15:23

1920 kom Agatha Christies första deckare, The mysterious Affair at Styles, ut i U.S.A. och året efter i Storbritanninen och hon introducerade Hercule Poirot, som skulle komma att bli en av världens kändaste privatdetektiver. Nio år senare ges boken u...

Av Viktoria - Onsdag 9 jan 06:22

                                          Jag har, som jag tidigare skrivit om, flera gånger, ynnesten att vara med i en bokcirkel tillsammans med sex andra kvinnor. Vi läser allt mellan himmel och jord, allt utom deckare för cirkeln startade f...

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 16:49

2017 fick jag möjligheten att läsa Mikaela Nykvist bok Rök i fjärran och i slutet av 2018 fick jag även hennes andra bok Förändrad och bränd i brevlådan. Jag har inte kunnat läsa så mycket under hösten på grund av sjukdom men nu har jag slukat Föränd...

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 08:04

Att tvätta bilen på nyårsdagen tänkte jag var en eminent idé. Ingen kö och snabbt gjort, trodde jag ja. Så var det inte, ganska många fler än jag hade samma idé som jag under förmiddagen. Således blev jag sittande i kö i en kall bil. Tur nog var den ...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se