Direktlänk till inlägg 2 januari 2019

Förändrad och bränd

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 16:49

2017 fick jag möjligheten att läsa Mikaela Nykvist bok Rök i fjärran och i slutet av 2018 fick jag även hennes andra bok Förändrad och bränd i brevlådan. Jag har inte kunnat läsa så mycket under hösten på grund av sjukdom men nu har jag slukat Förändrad och bränd som är en fortsättning på Rök i fjärran. Det var mycket trevligt att åter ta upp bekantskapen med familjen Karlsson/Grönberg i Runsor utanför Wasa i Österbotten. Alfred har flytt familjelivet efter att han blev änkling och tagit värvning. Något krig har han inte sett men han har hållts i den åländska skärgården. Efter ett år där kommer han till sans och börjar den långa resan hem till Wasa tillsammans med en föräldrlös pojke han träffat på en av småöarna i skärgården. Hemma på gården finns hans mor och far, hans svärfar och svägerska och fram för allt hans två små barn. Gårdens yttre är sig likt men i familjen har det hänt alla möjliga hemskheter som Alfred känner aldrig hade hänt om han stannat hemma på gården och inte flytt därifrån. 

I Stockholm lever Amalia ensam med sin son och saknar sin man varje natt. Hon gör volontärarbete på en mission men är i övrig mycket uttråkad. Hon får plötsligt ett brev från Runsor där Alfreds mamma ber Amalia hjälpa Alfreds svägerska Magda och åter korsas Amalias och Alfreds vägar och känslorna finns kvar. 

Jag tycker om Nykvists nya bok, den är bättre än den första boken, som jag ändå tyckte var bra. Hon har ett annat driv i att föra berättelsen framåt i bok nummer två. Jag ser mycket fram emot fortsättningen och rekommenderar varmt att läsa både Rök i fjärran och Förändrad och bränd.

                                        

                                        Recensionsexemplar och bild från förlaget


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 16 jan 14:09

Jag laddade ned Nuckan av Malin Lindroth för ganska länge sedan och så har det inte blivit av att läsa den förrän nu. Och vilken tur att jag kom mig för att läsa fantastiska Nuckan!  Malin Lindroth skriver om sitt eget liv som ensamstående, ofrivil...

Av Viktoria - Tisdag 15 jan 15:23

1920 kom Agatha Christies första deckare, The mysterious Affair at Styles, ut i U.S.A. och året efter i Storbritanninen och hon introducerade Hercule Poirot, som skulle komma att bli en av världens kändaste privatdetektiver. Nio år senare ges boken u...

Av Viktoria - Onsdag 9 jan 06:22

                                          Jag har, som jag tidigare skrivit om, flera gånger, ynnesten att vara med i en bokcirkel tillsammans med sex andra kvinnor. Vi läser allt mellan himmel och jord, allt utom deckare för cirkeln startade f...

Av Viktoria - Lördag 5 jan 21:13

Jag fick ett pussel i julklapp och jag älskar att pussla och lyssna på bok under tiden, nöje med nöje så att säga. Jag har således pusslat en del sedan nyårsdagen, då det påbörjades, och lyssnat på Why didn't they ask Evans? av Agatha Christie. En de...

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 08:04

Att tvätta bilen på nyårsdagen tänkte jag var en eminent idé. Ingen kö och snabbt gjort, trodde jag ja. Så var det inte, ganska många fler än jag hade samma idé som jag under förmiddagen. Således blev jag sittande i kö i en kall bil. Tur nog var den ...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se