Direktlänk till inlägg 2 januari 2019

Goodreads

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 08:04

Att tvätta bilen på nyårsdagen tänkte jag var en eminent idé. Ingen kö och snabbt gjort, trodde jag ja. Så var det inte, ganska många fler än jag hade samma idé som jag under förmiddagen. Således blev jag sittande i kö i en kall bil. Tur nog var den snart sjuttonåriga dottern med och istället för en tråkig väntan blev det kvalitetstid med dottern. Som så ofta annars kretsade samtalet kring böcker, historia och vad andra läser. Jag pratade om personer som har ett mål varje år om hur många böcker de ska läsa och att det inte är min grej. Och räknas ljudböcker in i det? Sådana som man kan läsa medans man går en promenad eller dammsuger huset. Där hade vi olika åsikter, jag tycker att de räknas men det gör inte dottern. Sedan pratade vi om svårigheten att komma ihåg att skriva upp alla böcker man läser, eller i mitt fall också lyssnar på, och dottern kom då på att hon skulle hjälpa mig att starta ett Goodreads-konto bara vi kom ur biltvätten och kom hem. Sagt och gjort, nu har jag ett Goodread-konto som jag inte riktigt fått kläm på men som jag iallafall förstått gör det enklare att skriva upp vilka böcker man läser just nu och sedan klicka när boken är avslutad. Detta gör kanske att 2019 blir första året på säkert 10 år då jag har koll på allt jag läser. Desstutom kan man få boktips och följa vänner och se vad de läser. Kan bli spännande! 

Hur många böcker jag läst under 2019, minst 27, det var de jag kom på med hjälp av bloggen, bokcirkeln och Nextory. Dessutom tillkommer ett otal böcker jag lyssnat på, så kanske 50-60 böcker sammanlagt. Men som sagt, jag har ingen siffra på mitt läsande det ska bara vara en njutning.  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 16 jan 14:09

Jag laddade ned Nuckan av Malin Lindroth för ganska länge sedan och så har det inte blivit av att läsa den förrän nu. Och vilken tur att jag kom mig för att läsa fantastiska Nuckan!  Malin Lindroth skriver om sitt eget liv som ensamstående, ofrivil...

Av Viktoria - Tisdag 15 jan 15:23

1920 kom Agatha Christies första deckare, The mysterious Affair at Styles, ut i U.S.A. och året efter i Storbritanninen och hon introducerade Hercule Poirot, som skulle komma att bli en av världens kändaste privatdetektiver. Nio år senare ges boken u...

Av Viktoria - Onsdag 9 jan 06:22

                                          Jag har, som jag tidigare skrivit om, flera gånger, ynnesten att vara med i en bokcirkel tillsammans med sex andra kvinnor. Vi läser allt mellan himmel och jord, allt utom deckare för cirkeln startade f...

Av Viktoria - Lördag 5 jan 21:13

Jag fick ett pussel i julklapp och jag älskar att pussla och lyssna på bok under tiden, nöje med nöje så att säga. Jag har således pusslat en del sedan nyårsdagen, då det påbörjades, och lyssnat på Why didn't they ask Evans? av Agatha Christie. En de...

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 16:49

2017 fick jag möjligheten att läsa Mikaela Nykvist bok Rök i fjärran och i slutet av 2018 fick jag även hennes andra bok Förändrad och bränd i brevlådan. Jag har inte kunnat läsa så mycket under hösten på grund av sjukdom men nu har jag slukat Föränd...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se