Direktlänk till inlägg 26 december 2018

En dag i december

Av Viktoria - 26 december 2018 17:26

21 december 2008 sitter Laurie James på bussen på väg hem efter ytterligare ett arbetspass på jobbet hon egentligen inte vill ha. Bussen är överfull när den stannar vid ytterligare en hållplats och Laurie får ögonkontakt med en kille som sitter på hållplatsen, hon känner att det är kärlek vid första ögonkastet och hon får känslan av att det är likadant för honom. Lauries första tanke är att kasta sig av bussen och prata med killen, det är dock en omöjlighet på den överfulla bussen. Hon försöker med telepati (egenpåhittad i stunden) få killen att kliva på bussen. Plötsligt är ögonblicket över och bussen rycker igång och åker från hållplatsen med Laurie ombord och killen kvar där han satt när bussen stannade. 

Under ett år letar sedan Laurie med hjälp av sin bästa kompis Sarah efter killen. De söker på barer, restaruranger bland folkmassor på gatorna och vid busshållsplatser. Laurie hittar honom aldrig och tänker att det var att det inte var meningen. Ett år senare har hon och Laurie julfest i sin gemensamma lägenhet och Sarah ska presentera Laurie för sin nya pojkvän som hon är dödligt förälskad i. Pojkvännen visar sig vara Jack O'Mara, eller killen vid busshållsplatsen. Det blir en smärre chock för Laurie som beslutar sig att inte berätta något för Sarah. Från den stunden är det två berättarröster i boken som det skiftar mellan; Laurie och Jack. 

En dag i december är rar. Den kommer nog inte lämna några djupare spår i mig men det har varit trivsam läsning så här i juletid. 

Läs den om du vill ha lite feelgood med några skratt. 


                Omslagsbild: En dag i decemberBild från förlaget

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 16 jan 14:09

Jag laddade ned Nuckan av Malin Lindroth för ganska länge sedan och så har det inte blivit av att läsa den förrän nu. Och vilken tur att jag kom mig för att läsa fantastiska Nuckan!  Malin Lindroth skriver om sitt eget liv som ensamstående, ofrivil...

Av Viktoria - Tisdag 15 jan 15:23

1920 kom Agatha Christies första deckare, The mysterious Affair at Styles, ut i U.S.A. och året efter i Storbritanninen och hon introducerade Hercule Poirot, som skulle komma att bli en av världens kändaste privatdetektiver. Nio år senare ges boken u...

Av Viktoria - Onsdag 9 jan 06:22

                                          Jag har, som jag tidigare skrivit om, flera gånger, ynnesten att vara med i en bokcirkel tillsammans med sex andra kvinnor. Vi läser allt mellan himmel och jord, allt utom deckare för cirkeln startade f...

Av Viktoria - Lördag 5 jan 21:13

Jag fick ett pussel i julklapp och jag älskar att pussla och lyssna på bok under tiden, nöje med nöje så att säga. Jag har således pusslat en del sedan nyårsdagen, då det påbörjades, och lyssnat på Why didn't they ask Evans? av Agatha Christie. En de...

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 16:49

2017 fick jag möjligheten att läsa Mikaela Nykvist bok Rök i fjärran och i slutet av 2018 fick jag även hennes andra bok Förändrad och bränd i brevlådan. Jag har inte kunnat läsa så mycket under hösten på grund av sjukdom men nu har jag slukat Föränd...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se