Direktlänk till inlägg 20 december 2018

Mitt Älsklingstuna

Av Viktoria - 20 december 2018 15:15

Idag delade Eskilstuna kommun ut gratis böcker till barn och ungdomar upp till arton år. Det är något jag vill uppmärksamma då jag tycker att det är en fantastisk insats för läsglädjen! Det var böcker för alla åldrar; från Knacka på av Anna-Clara Tidholm till Jag är fotboll av Zlatan Ibrahimovic och Mats Olsson. Jag var där när de hållit på en knapp timme och det första jag såg var en glad skolklass, klass 2 från Björktorpsskolan, som satt i trappan till ABF-huset med varsin bok i knät. Många av dem bläddrade i sina nya böcker medans andra tittade i kompisen medan de höll sin egen under armen. Deras lärare höll upp en folder i vilken de kunde fylla i om de läste några böcker under jullovet och om man läst 2-4 böcker under jullovet och sedan lämnar in foldern på biblioteket får man en bok till. Många av andraklassarna sken upp över nyheten. 

Min 16-åring var där och valde Mats Strandbergs Slutet och var mycket glad över den. 

Det är mitt Älsklingstuna. 

 


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 16 jan 14:09

Jag laddade ned Nuckan av Malin Lindroth för ganska länge sedan och så har det inte blivit av att läsa den förrän nu. Och vilken tur att jag kom mig för att läsa fantastiska Nuckan!  Malin Lindroth skriver om sitt eget liv som ensamstående, ofrivil...

Av Viktoria - Tisdag 15 jan 15:23

1920 kom Agatha Christies första deckare, The mysterious Affair at Styles, ut i U.S.A. och året efter i Storbritanninen och hon introducerade Hercule Poirot, som skulle komma att bli en av världens kändaste privatdetektiver. Nio år senare ges boken u...

Av Viktoria - Onsdag 9 jan 06:22

                                          Jag har, som jag tidigare skrivit om, flera gånger, ynnesten att vara med i en bokcirkel tillsammans med sex andra kvinnor. Vi läser allt mellan himmel och jord, allt utom deckare för cirkeln startade f...

Av Viktoria - Lördag 5 jan 21:13

Jag fick ett pussel i julklapp och jag älskar att pussla och lyssna på bok under tiden, nöje med nöje så att säga. Jag har således pusslat en del sedan nyårsdagen, då det påbörjades, och lyssnat på Why didn't they ask Evans? av Agatha Christie. En de...

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 16:49

2017 fick jag möjligheten att läsa Mikaela Nykvist bok Rök i fjärran och i slutet av 2018 fick jag även hennes andra bok Förändrad och bränd i brevlådan. Jag har inte kunnat läsa så mycket under hösten på grund av sjukdom men nu har jag slukat Föränd...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se