Direktlänk till inlägg 9 december 2018

HALLOWE'EN PARTY

Av Viktoria - 9 december 2018 08:44

                                                 Bildresultat för the halloween party agatha christie


Jag lyssnar, lyssnar och lyssnar på böcker just nu. Lyssnar medans jag vilar, medans jag pusslar, medans jag lagar mat, medans jag gör allt möjligt. Detta då jag inter riktigt får till läsningen just nu i min cellgiftshjärna. Det är således en ynnest att kunna få lyssna på fantastiska inläsningar av Agataha Christies gamla mästerverk, flera av dem har jag läst tidigare men när Hugh Fraser läser dem blir det som ett skådespel. Tilläggas ska att Hugh Fraser är skådespelaren som spelar Kapten Hastings i filmatiseringarna av Poirot. 

Senast att lyssna på är Hallowe'en party (Mord på Allhelgonadagen) som är en Poirot-deckare där Mrs. Ariadne Olivier är med. Mrs. Oliver är på besök hos en vän i en by mellan London och Manchester under Allhelgonahelgen och är medbjuden på ett Halloweenkalas för byns barn och ungdomar. Under kalaset mördas den 13-åriga Joyce som timmarna innan berättat att hon bevittnat ett mord för länge sedan. Ingen tror på henne då hon i byn är känd som en stor lögnare. Mrs. Oliver däremot, som är besökare i byn, anar oråd och ber sin vän Hercule Poirot komma för att luska i fallet. På orten bor även en pensionerad polis som Poirot känner sedan tidigare och med hjälp av honom och hans syster börjar Poirot nysta i historien. 

1969 kom denna bok ut och Christie var med sin tid då hon låter Mrs. Oliver jämföra Poirot med en datamaskin. Hon anser att han tar in alla fakta och matar ut svaren som en dator, rätt häftigt 1969! 

Jag är sedan tonåren ett stort Christie-fan och det svalnar inte med dessa nya upplevelser av att lyssna på böckerna. 

Så här till jul vill jag rekommendera att läsa Poirots jul, som finns som bok på både svenska och engelska och som ljudbok. En Agatha Christie är aldrig fel att läsa! Eller lyssna på. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 16 jan 14:09

Jag laddade ned Nuckan av Malin Lindroth för ganska länge sedan och så har det inte blivit av att läsa den förrän nu. Och vilken tur att jag kom mig för att läsa fantastiska Nuckan!  Malin Lindroth skriver om sitt eget liv som ensamstående, ofrivil...

Av Viktoria - Tisdag 15 jan 15:23

1920 kom Agatha Christies första deckare, The mysterious Affair at Styles, ut i U.S.A. och året efter i Storbritanninen och hon introducerade Hercule Poirot, som skulle komma att bli en av världens kändaste privatdetektiver. Nio år senare ges boken u...

Av Viktoria - Onsdag 9 jan 06:22

                                          Jag har, som jag tidigare skrivit om, flera gånger, ynnesten att vara med i en bokcirkel tillsammans med sex andra kvinnor. Vi läser allt mellan himmel och jord, allt utom deckare för cirkeln startade f...

Av Viktoria - Lördag 5 jan 21:13

Jag fick ett pussel i julklapp och jag älskar att pussla och lyssna på bok under tiden, nöje med nöje så att säga. Jag har således pusslat en del sedan nyårsdagen, då det påbörjades, och lyssnat på Why didn't they ask Evans? av Agatha Christie. En de...

Av Viktoria - Onsdag 2 jan 16:49

2017 fick jag möjligheten att läsa Mikaela Nykvist bok Rök i fjärran och i slutet av 2018 fick jag även hennes andra bok Förändrad och bränd i brevlådan. Jag har inte kunnat läsa så mycket under hösten på grund av sjukdom men nu har jag slukat Föränd...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se