Direktlänk till inlägg 10 augusti 2014

Livet efter dig

Av Viktoria - 10 augusti 2014 16:27

                                             Livet efter dig (pocket)Jag tänkte jag skulle variera mig lite i mitt läsande och läsa en feel good-roman och hittade Livet efter dig av Jojo Moyes i bland bibliotekets e-böcker. Tänk att jag skulle bli så nöjd med mitt val!

Louisa får kicken från sitt arbete som cafébiträde. Hon besöker Arbetsförmedlingen och får tips om att den man söker en personlig assistent. Motvilligt söker hon arbetet då hennes föräldrar är beroende av hennes inkomst. Hon får anställningen och börjar arbeta hos den totalförlamade Will som innan han blev skadad levde ett hektiskt liv med arbete, resor, fester och kvinnor. Nu är han låst till sin rullstol och det är där Louisa kommer in i bilden. Hon ska vara hans sällskapsdam och hans händer. Den medicinska vården får han av Nathan som är utbildad sjuksköterska. Redan första dagen är Louisa på väg att säga upp sig då Will visar sig vara riktigt jävlig. Men med tanke på föräldrarnas ekonomi bestämmer hon sig för att försöka iallafall. Det visar sig att Will tinar upp lite allt eftersom och Will och Louisa får en bra relation till varandra. De talar om hennes pojkvän Patrick som tränar som en tok för att bli maratonlöpare, Wills tidigare liv och så vidare. Haken är bara den att Will bestämt sig för att det liv han lever är inget han vill leva och han vet precis hur han ska göra för att få slut på det. Detta gör att Louisa bestämmer sig för att få honom att ändra sig. Och där har vi handlingen.

Livet efter dig är en lättsmält bok som man kan skratta högt åt och samtidigt känna sig lite ledsen till och från. Helt klart värd att läsa en tråkig höstdag för att få sig lite skratt. Som en liten bisak måste jag säga att bokens engelska titel är mer passande; Me before you

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 12 dec 16:42

Vi har till bokcirkeln idag läst Flickorna av Emma Cline. En bok som jag blev mycket glad över att en av mina bokvänner valde då jag tänkt läsa den men det aldrig blivit av. Det är 1969 och 14-åriga Evie är uttråkad på sommarlovet. Hon bor i San Fr...

Av Viktoria - Söndag 9 dec 08:44

                                                    Jag lyssnar, lyssnar och lyssnar på böcker just nu. Lyssnar medans jag vilar, medans jag pusslar, medans jag lagar mat, medans jag gör allt möjligt. Detta då jag inter riktigt får till läsningen...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 15:04

Det var ganska länge sedan jag läste en bok där jag skrattat rakt ut men det har jag gjort när jag läst En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Shaun driver ett antikvariat i en mindre stad, Wigtown, i Skottland, ett bortglömt hörn av Skottland som ...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 06:14


Igår när jag kom hem låg det ett bokbrev från Finland i min brevlåda. Det kom från Mikaela Nykvist var debutroman, Rök i fjärran, jag hade den stora äran att få av henne och läsa. Nu har hennes andra roman kommit, en uppföljare till Rök i fjärran och...

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se