Direktlänk till inlägg 14 september 2013

Drottningen vänder blad

Av Viktoria - 14 september 2013 19:18

Cathrine, en av deltagarna i min bokcirkel, hade med sig varisitt exemplar av Drottningen vänder blad sist vi sågs. Hon hade fått den av sin man, bibliotekarien, som en present till bokcirkeln. Drottningen vänder blad är en tunn bladvändare som gör att jag som läsare ler. Det är den brittiska författaren Alan Bennett som skrivit boken om den engelska drottningen som en dag när hon är ute och går med sina hundar plötsligt stöter på en kommunal bokbuss och helt sonika kliver in. Hon känner sig tvungen att låna en bok och på den vägen är det. I bokbussen sitter slottets, det vill säga hennes, kökspojke Norman Seakins på huk och söker efter något att läsa. Det blir början på en litterär vänskap. Och för Norman betyder detta möte att han avancerar från köket till drottningens kammarherre med uppgift att förse drottningen med de böcker hon vill ha. Drottningen börjar läsa mer och mer och hennes personal märker att hon negligerar de uppgifter som hon tidigare lagt ned mycket omsorg på. Hennes närmsta man Sir Kevin försöker med näbbar och klor få henne att lägga läsandet på hyllan då han inte uppskattar det, det gör med drottningen. Han ser till och med till att förstöra en och annan bok hon läser och till slut ge Norman kicken. Detta är dock inget som hindrar drottningen från att fortsätta sitt läsande. Ni kan ju gissa vem som till slut får tacka för sig och gå...

Det här en bok att läsa och le med. Jag läste den mycket passande i London. Jag kommer alltid att tänka på Drottningen vänder blad varje gång jag ser en kunglighet åka genom en stad och vinka till folket att kungligheten i fråga sitter och läser när denne vinkar till folket. Det är nämnligen det drottningen gör; hon lär sig vinka och se närvarande ut när hon i knät har en bok som hon läser i.

Läs Drottningen vänder blad och njut! Le och få boktips.


                                                Drottningen vänder blad (pocket)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Av Viktoria - Söndag 5 aug 11:45


Igår kring lunch stod jag på biblioteket här i Eskilstuna och efterfrågade Mörkögda augustinatt av Maria Lang, den hade de inte längre. För gammal, hade utgått ur sortimentet. Det gjorde inget, det var ett spontanryck att läsa den nu när augusti är h...

Av Viktoria - Lördag 4 aug 16:51


Peter May har kommit med en ny bok I'll keep you safe, den har just kommit på svenska med titeln Harris tweed, och den är precis lika bra som alla hans tidigare böcker.  Den här gången handlar det om paret Niamh och Ruairdh Macfarlane som driver et...

Av Viktoria - Torsdag 2 aug 09:52

Full av förväntan var jag när jag började läsa Mysteriet på Ashtall av Jessica Fellows, inte lika entusiastisk var jag när jag väl var klar.  Den har presenterats som en deckare i Christies fotspår i Downton Abbey-miljö vilket bådade gott. Dock tycke...

Av Viktoria - Söndag 24 juni 15:18

Ofta trillar jag över ett tips här och där om böcker att läsa. Var jag hittade tipset om Vi som älskade vet jag inte men läst den har jag. Den handlar om Grace och Matt som träffas när Matt flyttar in i samma studentkorridor i New York som Grace reda...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se