Direktlänk till inlägg 20 april 2013

För dig blottad

Av Viktoria - 20 april 2013 05:15

På ett dygn förtärde jag Sylvia Days För dig blottad för att sedan kunna jämföra boken med E.L James trilogi om Mr. Grey. För dig blottad är den första delen i Days serie om Gideon Cross och Eva Tramell, motsvarigheten till Christian Grey och Anastasia Steel, som från början sas vara en trilogi men nu bara kallas Crossfireserien.

För dig blottad kommer i kölvattnet av trilogin Femtio nyanser och den känns som en blek kopia. Karaktärerna är mer stereotypa, platta och det är inte samma driv i historien. Sexet finns där, absolut, men även det känns plattare än i Femtio nyanser. Språket är grövre och jag studsar till när jag första gången läser "klitta", det känns som högstadietidens "montan" och för mig drar det ned läsupplevelsen.

För dig blottad handlar alltså om Eva Tramell som träffar Gideon Cross, en affärsman strax över 25 år och otroligt attraktiv. Medan Anastasia ramlar in på Christian Greys kontor I femtio nyanser av honom träffar Eva Gideon när hon kryper omkring på golvet och samlar ihop småmynt till en kvinna som just tappat handväskan i golvet. Precis som Anastasia får av Christian första gången de ses får Eva ståpäls när han råkar nudda henne. Kort efter det inleder de en stormande relation som först och främst baseras på sex, men även på vanligt umgänge och kärlek uppstår hos Gideon som aldrig, precis som Christian, tidigare släppt en kvinna in på livet men nu gör det.

För dig blottad känns platt jämfört med Femtio nyanser av honom men jag vill läsa de övriga delarna innan jag påstår att det är en kopia helt och fullt. Så, har du läst Femtio nyanser-trilogin tycker jag att du ska ge För dig blottad en chans.                                             Omslagsbild: För dig blottadRecensionsexemplar och bild från förlaget

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Måndag 13 juli 08:04

1929 kom Agatha Christies andra bok om paret Tommy och Tuppance Beresford, Partners in Crime. Och döm om min förvåning när jag upptäckte att jag inte läst boken innan, men det stämmer inte när jag kollar igenom de böcker jag skrivit ned tidigare att ...

Av Viktoria - Måndag 6 juli 16:54

Jag skulle på stadsbiblioteket här i Eskilstuna och titta på en fotoutställning och fastnade direkt i entrén vid hylla med snabblån, den med nya böcker som man får låna i två veckor. Där hittade jag Nätterna på Winterfeldtplatz av Elin Boardy, läste ...

Av Viktoria - Söndag 5 juli 08:01

Just nu kan man lyssna på Kerstin Ekmans fantastiska Händelser vid vatten på Sveriges radio, endera via appen eller hemsidan, uppläst av Rolf Lassgård. Jag vill tipsa om denna bok som jag läst fler gånger och nu kommer att lyssna på. Att det är Lassg...

Av Viktoria - Söndag 28 juni 11:30

Ett larm om en extra bäbis i en barnvagn gör att den höggravida Anna Glad får göra en utryckning. Samtidigt noteras det att stadens eremit Börje Boman är försvunnen. Samtidigt lever hockeyfrun Alison ensam i ett stort hus på en ö utanför staden. Henn...

Av Viktoria - Tisdag 23 juni 16:55

                                              Bild från förlaget Andra delen i Eva Frantz serie om polisen Anna Glad heter Den åttonde tärnan och utspelar sig i juletid. Inte som jag tänkte att den åttonde tärnan var, en fågel. Jag är inte fru Orni...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se