Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Askungar

Av Viktoria - 21 januari 2012 15:53

                                                  

                                                 Askungar 

Jag rotade i min bokhög och fann Askungar av Kristina Olsson. Hur den hamnat i min bokhög undrar jag för den kommer ifrån en tidning som jag aldrig läst, men det gör inget. Utan några förväntningar började jag läsa Askungar men vartefter jag läste ju mer inne i boken blev jag. Det är en riktigt bra deckare, eller kanske ska jag säga spänningsroman. Man får nämnligen följa både förövaren och poliserna vilket gör det hela mycket spännande! Polisgruppen består av chefen Alex som är en legend i polisvärden, hans inspektör Peder som har Alex nästan som en gud och som hungrigt slänger sig in i arbetet och Fredrika som är civilare och som hamnat i gruppen bara för att få erfarenhet av arbetet. Hon tänker sedan gå vidare i sin karriär. Dessa tre karaktärer ska sammarbeta i ett fall där en liten flicka blir kidnappad från ett tåg just som det anländer till Stockholms central. Bortförandet blir snart till ett mord och jakten på en bestialisk barnamördare tar sin början. Spåren leder de tre kollegorna från Stockholm till Umeå till Jönköping och tillbaka till Umeå. Samtidigt hittar de en pedofilhärva som ett sidospår.

Det är en bok som gör att man ryser av obehag och tänker på sina egna barn och samtidigt kan man inte sluta läsa. På framsidan av boken har förlaget citerat Lotta Olsson på DN som säger:"Fullgången deckardebut." Och jag kan inte annat än att hålla med! Nu ger jag mig på bok nummer två av författaren, Tusenskönor heter den och även den har hamnat i min bokhög utan att jag minns hur.


 
ANNONS
 
boksnoken

boksnoken

22 januari 2012 19:54

Jag kunde inte heller släppa den här, och sen läste jag även de två följande i rasande fart.

http://boksnoken.wordpress.com

 
Vicke

Vicke

23 januari 2012 20:11

Jag började med nummer två idag och har redan läst 100 sidor. Mycket lovande den också!

http://vickesboklada.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 12 dec 16:42

Vi har till bokcirkeln idag läst Flickorna av Emma Cline. En bok som jag blev mycket glad över att en av mina bokvänner valde då jag tänkt läsa den men det aldrig blivit av. Det är 1969 och 14-åriga Evie är uttråkad på sommarlovet. Hon bor i San Fr...

Av Viktoria - Söndag 9 dec 08:44

                                                    Jag lyssnar, lyssnar och lyssnar på böcker just nu. Lyssnar medans jag vilar, medans jag pusslar, medans jag lagar mat, medans jag gör allt möjligt. Detta då jag inter riktigt får till läsningen...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 15:04

Det var ganska länge sedan jag läste en bok där jag skrattat rakt ut men det har jag gjort när jag läst En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Shaun driver ett antikvariat i en mindre stad, Wigtown, i Skottland, ett bortglömt hörn av Skottland som ...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 06:14


Igår när jag kom hem låg det ett bokbrev från Finland i min brevlåda. Det kom från Mikaela Nykvist var debutroman, Rök i fjärran, jag hade den stora äran att få av henne och läsa. Nu har hennes andra roman kommit, en uppföljare till Rök i fjärran och...

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se