Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Askungar

Av Viktoria - 21 januari 2012 15:53

                                                  

                                                 Askungar 

Jag rotade i min bokhög och fann Askungar av Kristina Olsson. Hur den hamnat i min bokhög undrar jag för den kommer ifrån en tidning som jag aldrig läst, men det gör inget. Utan några förväntningar började jag läsa Askungar men vartefter jag läste ju mer inne i boken blev jag. Det är en riktigt bra deckare, eller kanske ska jag säga spänningsroman. Man får nämnligen följa både förövaren och poliserna vilket gör det hela mycket spännande! Polisgruppen består av chefen Alex som är en legend i polisvärden, hans inspektör Peder som har Alex nästan som en gud och som hungrigt slänger sig in i arbetet och Fredrika som är civilare och som hamnat i gruppen bara för att få erfarenhet av arbetet. Hon tänker sedan gå vidare i sin karriär. Dessa tre karaktärer ska sammarbeta i ett fall där en liten flicka blir kidnappad från ett tåg just som det anländer till Stockholms central. Bortförandet blir snart till ett mord och jakten på en bestialisk barnamördare tar sin början. Spåren leder de tre kollegorna från Stockholm till Umeå till Jönköping och tillbaka till Umeå. Samtidigt hittar de en pedofilhärva som ett sidospår.

Det är en bok som gör att man ryser av obehag och tänker på sina egna barn och samtidigt kan man inte sluta läsa. På framsidan av boken har förlaget citerat Lotta Olsson på DN som säger:"Fullgången deckardebut." Och jag kan inte annat än att hålla med! Nu ger jag mig på bok nummer två av författaren, Tusenskönor heter den och även den har hamnat i min bokhög utan att jag minns hur.


 
ANNONS
 
boksnoken

boksnoken

22 januari 2012 19:54

Jag kunde inte heller släppa den här, och sen läste jag även de två följande i rasande fart.

http://boksnoken.wordpress.com

 
Vicke

Vicke

23 januari 2012 20:11

Jag började med nummer två idag och har redan läst 100 sidor. Mycket lovande den också!

http://vickesboklada.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Av Viktoria - Lördag 29 sept 15:10

                                    Bild från förlaget Anne Cleeves deckare från Shetlandöarna med detektiven Jimmy Perez i huvudrollen är onekligen några av mina favoriter. Alldeles nyligen har en ny Cleeves kommit ut på svenska, Vild eld, och jag...

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Av Viktoria - Söndag 5 aug 11:45


Igår kring lunch stod jag på biblioteket här i Eskilstuna och efterfrågade Mörkögda augustinatt av Maria Lang, den hade de inte längre. För gammal, hade utgått ur sortimentet. Det gjorde inget, det var ett spontanryck att läsa den nu när augusti är h...

Av Viktoria - Lördag 4 aug 16:51


Peter May har kommit med en ny bok I'll keep you safe, den har just kommit på svenska med titeln Harris tweed, och den är precis lika bra som alla hans tidigare böcker.  Den här gången handlar det om paret Niamh och Ruairdh Macfarlane som driver et...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se