Direktlänk till inlägg 4 januari 2012

Bokslut 2011

Av Viktoria - 4 januari 2012 07:55

Det är dax att knyta ihop årets läsning med ett litet bokslut. Allt har inte varit bra men en hel del har varit riktigt bra. Jag har ägnat året till att läsa en del ungdomsböcker som jag sedan haft förmånen att få recensera för att sedan förse elever med, ett mycket roligt uppdrag! Jag har även haft förmånen att få recensera romaner och deckare, ett mycket trevligt och uppskattat uppdrag.

Här är listan på hur många böcker per genre jag läst:


Sammanlagt har jag läst: 34 böcker.

Varav ungdomsböcker: 12 stycken.

Skönlitterärt: 13 stycken.

Deckare: 8 stycken.

Skönlitterär självbiografi: 1 stycket.


Jag har gjort en hel del nya bekantskaper bland författare. Alla ungdomsförfattare är nya bekantskaper, de flesta mycket positiva. Det skrivs definitivt helt andra ungdomsböcker idag än på 80-90-talen när jag var tonåring, positivt! Även bland "vuxenböckerna" har jag gjort nya bekantskaper, Amanda Svensson är en, Arkan Asaad är en annan. Arkan har jag dessutom haft turen att först i våras lyssna på honom när han berättade om sin bok här i Eskilstuna och sedan ha ynnesten att få boka honom till mitt arbete och där få träffa honom och lyssna på honom igen.

Jag har även tagit upp gamla bekantskaper. Bland annat den med C.J.L Almqvist och hans Det går an som jag läste om av en händelse en dag i april. Jag läste äntligen E.M Foresters Ett rum med utsikt som jag sett som film så många gånger men aldrig läst, jag blev inte besviken.

Jag har dessutom läst två böcker som jag lyckats få min kära make att läsa och det är inte lätt att övertyga honom. De två böckerna är Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut geonom fönstret och försvann samt Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie. Två helt skilda romaner som han uppskattat.

Jag har gått med i en bokcirkel i bibiliotekets regi under året och det gör mig glad! Det gör mig också mycket glad att jag fått förmånen att recensera böcker under året.

Nu ser jag fram mot 2012 och vad det har att bjuda på när det gäller läsning, både gammalt och nytt kommer det att bli, det är jag säker på!

 
ANNONS
 
milla

milla

4 januari 2012 20:12

Vilket år ser fram emot vad du ska läsa detta år

http://millashalsoblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 12 dec 16:42

Vi har till bokcirkeln idag läst Flickorna av Emma Cline. En bok som jag blev mycket glad över att en av mina bokvänner valde då jag tänkt läsa den men det aldrig blivit av. Det är 1969 och 14-åriga Evie är uttråkad på sommarlovet. Hon bor i San Fr...

Av Viktoria - Söndag 9 dec 08:44

                                                    Jag lyssnar, lyssnar och lyssnar på böcker just nu. Lyssnar medans jag vilar, medans jag pusslar, medans jag lagar mat, medans jag gör allt möjligt. Detta då jag inter riktigt får till läsningen...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 15:04

Det var ganska länge sedan jag läste en bok där jag skrattat rakt ut men det har jag gjort när jag läst En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Shaun driver ett antikvariat i en mindre stad, Wigtown, i Skottland, ett bortglömt hörn av Skottland som ...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 06:14


Igår när jag kom hem låg det ett bokbrev från Finland i min brevlåda. Det kom från Mikaela Nykvist var debutroman, Rök i fjärran, jag hade den stora äran att få av henne och läsa. Nu har hennes andra roman kommit, en uppföljare till Rök i fjärran och...

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se