Direktlänk till inlägg 4 januari 2012

Bokslut 2011

Av Viktoria - 4 januari 2012 07:55

Det är dax att knyta ihop årets läsning med ett litet bokslut. Allt har inte varit bra men en hel del har varit riktigt bra. Jag har ägnat året till att läsa en del ungdomsböcker som jag sedan haft förmånen att få recensera för att sedan förse elever med, ett mycket roligt uppdrag! Jag har även haft förmånen att få recensera romaner och deckare, ett mycket trevligt och uppskattat uppdrag.

Här är listan på hur många böcker per genre jag läst:


Sammanlagt har jag läst: 34 böcker.

Varav ungdomsböcker: 12 stycken.

Skönlitterärt: 13 stycken.

Deckare: 8 stycken.

Skönlitterär självbiografi: 1 stycket.


Jag har gjort en hel del nya bekantskaper bland författare. Alla ungdomsförfattare är nya bekantskaper, de flesta mycket positiva. Det skrivs definitivt helt andra ungdomsböcker idag än på 80-90-talen när jag var tonåring, positivt! Även bland "vuxenböckerna" har jag gjort nya bekantskaper, Amanda Svensson är en, Arkan Asaad är en annan. Arkan har jag dessutom haft turen att först i våras lyssna på honom när han berättade om sin bok här i Eskilstuna och sedan ha ynnesten att få boka honom till mitt arbete och där få träffa honom och lyssna på honom igen.

Jag har även tagit upp gamla bekantskaper. Bland annat den med C.J.L Almqvist och hans Det går an som jag läste om av en händelse en dag i april. Jag läste äntligen E.M Foresters Ett rum med utsikt som jag sett som film så många gånger men aldrig läst, jag blev inte besviken.

Jag har dessutom läst två böcker som jag lyckats få min kära make att läsa och det är inte lätt att övertyga honom. De två böckerna är Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut geonom fönstret och försvann samt Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie. Två helt skilda romaner som han uppskattat.

Jag har gått med i en bokcirkel i bibiliotekets regi under året och det gör mig glad! Det gör mig också mycket glad att jag fått förmånen att recensera böcker under året.

Nu ser jag fram mot 2012 och vad det har att bjuda på när det gäller läsning, både gammalt och nytt kommer det att bli, det är jag säker på!

 
ANNONS
 
milla

milla

4 januari 2012 20:12

Vilket år ser fram emot vad du ska läsa detta år

http://millashalsoblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Av Viktoria - Lördag 29 sept 15:10

                                    Bild från förlaget Anne Cleeves deckare från Shetlandöarna med detektiven Jimmy Perez i huvudrollen är onekligen några av mina favoriter. Alldeles nyligen har en ny Cleeves kommit ut på svenska, Vild eld, och jag...

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Av Viktoria - Söndag 5 aug 11:45


Igår kring lunch stod jag på biblioteket här i Eskilstuna och efterfrågade Mörkögda augustinatt av Maria Lang, den hade de inte längre. För gammal, hade utgått ur sortimentet. Det gjorde inget, det var ett spontanryck att läsa den nu när augusti är h...

Av Viktoria - Lördag 4 aug 16:51


Peter May har kommit med en ny bok I'll keep you safe, den har just kommit på svenska med titeln Harris tweed, och den är precis lika bra som alla hans tidigare böcker.  Den här gången handlar det om paret Niamh och Ruairdh Macfarlane som driver et...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se