Direktlänk till inlägg 4 januari 2012

Svart himmel

Av Viktoria - 4 januari 2012 07:38

Så har jag äntligen läst ut Svart himmel, Arnaldur Indriðason senaste deckare som översatts till svenska. Jag måste säga att jag är lite besviken på denna bok om jag jämför med Indriðasons tidigare fantastiska deckare. I denna bok har den mellankoliska polisen Erlandur åkt väster ut på Island för att besöka sina barndomstrakter, Elínborg arbetar med ett annat fall så det är Sigurdur Óli som är huvudpersonen i Svart himmel. Han får ett fall med en ihjälslagen utpresserska i knät. Han blir dessutom vittne till händelsen och fallet börjar med att han jagar förövaren genom Reykavijk utan resultat. Sedan spinns en historia om Islands bankväsende innan kraschen upp med penningstinna 70-talister med vanliga bankjobb och hemliga konton i skatteparadis. Fallet med mordet på utpresserskan Lína kopplas sakta men säkert ihop med dessa bankmän, en gammal god vän till Sigurdur och en politiker under uppsegling.

Det blir rörigt för det är så otroligt många karaktärer som rör sig genom boken, jag är ändå van med att läsa Agatha Christie som är mästare på att ha ett stort persongalleri i sina deckare. Själva intrigen är inget fel på men det känns som att Indriðason rör till det för mycket. Jag hoppas att nästa är bättre.

                                                  
      Omslagsbild: Svart himmel

Recex. och bild från förlaget. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Av Viktoria - Lördag 29 sept 15:10

                                    Bild från förlaget Anne Cleeves deckare från Shetlandöarna med detektiven Jimmy Perez i huvudrollen är onekligen några av mina favoriter. Alldeles nyligen har en ny Cleeves kommit ut på svenska, Vild eld, och jag...

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Av Viktoria - Söndag 5 aug 11:45


Igår kring lunch stod jag på biblioteket här i Eskilstuna och efterfrågade Mörkögda augustinatt av Maria Lang, den hade de inte längre. För gammal, hade utgått ur sortimentet. Det gjorde inget, det var ett spontanryck att läsa den nu när augusti är h...

Av Viktoria - Lördag 4 aug 16:51


Peter May har kommit med en ny bok I'll keep you safe, den har just kommit på svenska med titeln Harris tweed, och den är precis lika bra som alla hans tidigare böcker.  Den här gången handlar det om paret Niamh och Ruairdh Macfarlane som driver et...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se