Direktlänk till inlägg 4 januari 2012

Svart himmel

Av Viktoria - 4 januari 2012 07:38

Så har jag äntligen läst ut Svart himmel, Arnaldur Indriðason senaste deckare som översatts till svenska. Jag måste säga att jag är lite besviken på denna bok om jag jämför med Indriðasons tidigare fantastiska deckare. I denna bok har den mellankoliska polisen Erlandur åkt väster ut på Island för att besöka sina barndomstrakter, Elínborg arbetar med ett annat fall så det är Sigurdur Óli som är huvudpersonen i Svart himmel. Han får ett fall med en ihjälslagen utpresserska i knät. Han blir dessutom vittne till händelsen och fallet börjar med att han jagar förövaren genom Reykavijk utan resultat. Sedan spinns en historia om Islands bankväsende innan kraschen upp med penningstinna 70-talister med vanliga bankjobb och hemliga konton i skatteparadis. Fallet med mordet på utpresserskan Lína kopplas sakta men säkert ihop med dessa bankmän, en gammal god vän till Sigurdur och en politiker under uppsegling.

Det blir rörigt för det är så otroligt många karaktärer som rör sig genom boken, jag är ändå van med att läsa Agatha Christie som är mästare på att ha ett stort persongalleri i sina deckare. Själva intrigen är inget fel på men det känns som att Indriðason rör till det för mycket. Jag hoppas att nästa är bättre.

                                                  
      Omslagsbild: Svart himmel

Recex. och bild från förlaget. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Onsdag 12 dec 16:42

Vi har till bokcirkeln idag läst Flickorna av Emma Cline. En bok som jag blev mycket glad över att en av mina bokvänner valde då jag tänkt läsa den men det aldrig blivit av. Det är 1969 och 14-åriga Evie är uttråkad på sommarlovet. Hon bor i San Fr...

Av Viktoria - Söndag 9 dec 08:44

                                                    Jag lyssnar, lyssnar och lyssnar på böcker just nu. Lyssnar medans jag vilar, medans jag pusslar, medans jag lagar mat, medans jag gör allt möjligt. Detta då jag inter riktigt får till läsningen...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 15:04

Det var ganska länge sedan jag läste en bok där jag skrattat rakt ut men det har jag gjort när jag läst En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Shaun driver ett antikvariat i en mindre stad, Wigtown, i Skottland, ett bortglömt hörn av Skottland som ...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 06:14


Igår när jag kom hem låg det ett bokbrev från Finland i min brevlåda. Det kom från Mikaela Nykvist var debutroman, Rök i fjärran, jag hade den stora äran att få av henne och läsa. Nu har hennes andra roman kommit, en uppföljare till Rök i fjärran och...

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se