Direktlänk till inlägg 25 juni 2011

Cirkeln

Av Viktoria - 25 juni 2011 10:06

Mitt första möte med Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren var via DN:s recencent Jonas Thente som med rubriken En perfekt cirkel gav Cirkeln en fantastisk recention. Jag läste recentionen en morgon i april precis innan jag skulle åka till England och lockades att läsa denna bok. Jag skrev till förlaget och frågade om jag kunde få ett ex. , som lärare och som bokbloggare och det fick jag! Och nu har jag äntligen haft tid att läsa färdigt denna FANTASTISKA bok. Jag är hänförd, skrämd, imponerad och förförd. 

Boken utspelar sig i en liten bruksort i Bergslagen, Engelsfors. På Engelsfors gymnasium går en blandning av ungdomar och en av dem hittas död på en av skolans toaletter. Det är upptakten till denna bok. Lite senare färgas en natt månen röd och denna natt förs sex tjejer, oberoende av varandra, till stadens nedlagda Folkets park. Ingen av dem vet vad de gör där eller hur de kommit dit. De förs samman genom detta möte, även om några av dem är mycket motsträviga. De inser så småningom att de har krafter i sig som gör att de kan utföra olika saker och att de måste hålla ihop för att överleva. Samtidigt som man får följa de sex tjejernas mödor att lära sig mer om sina övernaturliga kunskaper får man också följa dem i deras "vanliga" liv med kärleksbekymmer, gräl med föräldrar och skolarbete. 

Jag har aldrig läst något som denna bok innan, det är en ungdomsbok men kan definitivt läsas av vem som helst. Just böcker med övernaturliga inslag är inte riktigt min "cup of tea" men denna går hem hos mig. Till och från är den halv läskig för en mörkrädd människa som jag, men samtidigt så spännande att jag inte velat lägga ifrån mig den.

Jag kommer definitivt rekommendera Cirkeln till mina elever, de äldre iallafall. Jag vet att det redan är planerat att det ska komma två böcker till om samma tjejer och jag ser verkligen fram emot bok två och tre! Läs denna bok för lite rysligheter i sommarvärmen, eller ta den till hösten och kom i riktig skräckmysstämning i mörkret. Bara du läser den!

 

Stort tack till Emilia Holmqvist på Rabén & Sjögren för exemplaret av Cirkeln

 
ANNONS
 
milla

milla

28 juni 2011 18:18

Låter som en lovande bok

http://millashalsoblogg.blogspot.com

 
Vicke

Vicke

28 juni 2011 19:26

Absolut, rekommenderas varmt!

http://vickesboklada.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Söndag 24 juni 15:18

Ofta trillar jag över ett tips här och där om böcker att läsa. Var jag hittade tipset om Vi som älskade vet jag inte men läst den har jag. Den handlar om Grace och Matt som träffas när Matt flyttar in i samma studentkorridor i New York som Grace reda...

Av Viktoria - Torsdag 24 maj 16:50

När jag såg omslaget till Mördarens mamma associerade jag omedelbart till Mothering Sunday. När jag sedan läste baksidestexten var det allt annat än likt. Ida Linde har skrivit en tät skildring av en ensam mammas liv efter att sonen blivit dömd till ...

Av Viktoria - Söndag 13 maj 08:25

Boken att läsa till nästa bokcirkel är De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru. Att jag inte läst boken tidigare är för mig ett stort frågetecken.  Det börjar i en lite seriebutik i Göteborg där en mohammedkarikatyr-tecknare s...

Av Viktoria - Tisdag 8 maj 06:20

Ofta återvänder jag, som jag berättat om tidigare, till Agatha Christie och läser om och om igen. Denna gång hamnade valet på Ett karibiskt mysterium efter att ha läst Nemesis precis innan och Nemises utspelar sig året efter Ett karibiskt mysterium. ...

Av Viktoria - Tisdag 24 april 07:59

Ibland rusar jag in på bibilioteket för att lämna en bok mellan två möten men jag brukar alltid finna mig stå och titta på korttidsutlåningshyllan och där hittar jag nästan alltid något. Sist jag stod där hade jag med mig Damkören i Chilbury av Jenni...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se