Direktlänk till inlägg 25 juni 2011

Cirkeln

Av Viktoria - 25 juni 2011 10:06

Mitt första möte med Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren var via DN:s recencent Jonas Thente som med rubriken En perfekt cirkel gav Cirkeln en fantastisk recention. Jag läste recentionen en morgon i april precis innan jag skulle åka till England och lockades att läsa denna bok. Jag skrev till förlaget och frågade om jag kunde få ett ex. , som lärare och som bokbloggare och det fick jag! Och nu har jag äntligen haft tid att läsa färdigt denna FANTASTISKA bok. Jag är hänförd, skrämd, imponerad och förförd. 

Boken utspelar sig i en liten bruksort i Bergslagen, Engelsfors. På Engelsfors gymnasium går en blandning av ungdomar och en av dem hittas död på en av skolans toaletter. Det är upptakten till denna bok. Lite senare färgas en natt månen röd och denna natt förs sex tjejer, oberoende av varandra, till stadens nedlagda Folkets park. Ingen av dem vet vad de gör där eller hur de kommit dit. De förs samman genom detta möte, även om några av dem är mycket motsträviga. De inser så småningom att de har krafter i sig som gör att de kan utföra olika saker och att de måste hålla ihop för att överleva. Samtidigt som man får följa de sex tjejernas mödor att lära sig mer om sina övernaturliga kunskaper får man också följa dem i deras "vanliga" liv med kärleksbekymmer, gräl med föräldrar och skolarbete. 

Jag har aldrig läst något som denna bok innan, det är en ungdomsbok men kan definitivt läsas av vem som helst. Just böcker med övernaturliga inslag är inte riktigt min "cup of tea" men denna går hem hos mig. Till och från är den halv läskig för en mörkrädd människa som jag, men samtidigt så spännande att jag inte velat lägga ifrån mig den.

Jag kommer definitivt rekommendera Cirkeln till mina elever, de äldre iallafall. Jag vet att det redan är planerat att det ska komma två böcker till om samma tjejer och jag ser verkligen fram emot bok två och tre! Läs denna bok för lite rysligheter i sommarvärmen, eller ta den till hösten och kom i riktig skräckmysstämning i mörkret. Bara du läser den!

 

Stort tack till Emilia Holmqvist på Rabén & Sjögren för exemplaret av Cirkeln

 
ANNONS
 
milla

milla

28 juni 2011 18:18

Låter som en lovande bok

http://millashalsoblogg.blogspot.com

 
Vicke

Vicke

28 juni 2011 19:26

Absolut, rekommenderas varmt!

http://vickesboklada.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 15:04

Det var ganska länge sedan jag läste en bok där jag skrattat rakt ut men det har jag gjort när jag läst En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Shaun driver ett antikvariat i en mindre stad, Wigtown, i Skottland, ett bortglömt hörn av Skottland som ...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 06:14


Igår när jag kom hem låg det ett bokbrev från Finland i min brevlåda. Det kom från Mikaela Nykvist var debutroman, Rök i fjärran, jag hade den stora äran att få av henne och läsa. Nu har hennes andra roman kommit, en uppföljare till Rök i fjärran och...

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Av Viktoria - Lördag 29 sept 15:10

                                    Bild från förlaget Anne Cleeves deckare från Shetlandöarna med detektiven Jimmy Perez i huvudrollen är onekligen några av mina favoriter. Alldeles nyligen har en ny Cleeves kommit ut på svenska, Vild eld, och jag...

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se