Direktlänk till inlägg 25 juni 2011

Cirkeln

Av Viktoria - 25 juni 2011 10:06

Mitt första möte med Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren var via DN:s recencent Jonas Thente som med rubriken En perfekt cirkel gav Cirkeln en fantastisk recention. Jag läste recentionen en morgon i april precis innan jag skulle åka till England och lockades att läsa denna bok. Jag skrev till förlaget och frågade om jag kunde få ett ex. , som lärare och som bokbloggare och det fick jag! Och nu har jag äntligen haft tid att läsa färdigt denna FANTASTISKA bok. Jag är hänförd, skrämd, imponerad och förförd. 

Boken utspelar sig i en liten bruksort i Bergslagen, Engelsfors. På Engelsfors gymnasium går en blandning av ungdomar och en av dem hittas död på en av skolans toaletter. Det är upptakten till denna bok. Lite senare färgas en natt månen röd och denna natt förs sex tjejer, oberoende av varandra, till stadens nedlagda Folkets park. Ingen av dem vet vad de gör där eller hur de kommit dit. De förs samman genom detta möte, även om några av dem är mycket motsträviga. De inser så småningom att de har krafter i sig som gör att de kan utföra olika saker och att de måste hålla ihop för att överleva. Samtidigt som man får följa de sex tjejernas mödor att lära sig mer om sina övernaturliga kunskaper får man också följa dem i deras "vanliga" liv med kärleksbekymmer, gräl med föräldrar och skolarbete. 

Jag har aldrig läst något som denna bok innan, det är en ungdomsbok men kan definitivt läsas av vem som helst. Just böcker med övernaturliga inslag är inte riktigt min "cup of tea" men denna går hem hos mig. Till och från är den halv läskig för en mörkrädd människa som jag, men samtidigt så spännande att jag inte velat lägga ifrån mig den.

Jag kommer definitivt rekommendera Cirkeln till mina elever, de äldre iallafall. Jag vet att det redan är planerat att det ska komma två böcker till om samma tjejer och jag ser verkligen fram emot bok två och tre! Läs denna bok för lite rysligheter i sommarvärmen, eller ta den till hösten och kom i riktig skräckmysstämning i mörkret. Bara du läser den!

 

Stort tack till Emilia Holmqvist på Rabén & Sjögren för exemplaret av Cirkeln

 
ANNONS
 
milla

milla

28 juni 2011 18:18

Låter som en lovande bok

http://millashalsoblogg.blogspot.com

 
Vicke

Vicke

28 juni 2011 19:26

Absolut, rekommenderas varmt!

http://vickesboklada.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Av Viktoria - Söndag 5 aug 11:45


Igår kring lunch stod jag på biblioteket här i Eskilstuna och efterfrågade Mörkögda augustinatt av Maria Lang, den hade de inte längre. För gammal, hade utgått ur sortimentet. Det gjorde inget, det var ett spontanryck att läsa den nu när augusti är h...

Av Viktoria - Lördag 4 aug 16:51


Peter May har kommit med en ny bok I'll keep you safe, den har just kommit på svenska med titeln Harris tweed, och den är precis lika bra som alla hans tidigare böcker.  Den här gången handlar det om paret Niamh och Ruairdh Macfarlane som driver et...

Av Viktoria - Torsdag 2 aug 09:52

Full av förväntan var jag när jag började läsa Mysteriet på Ashtall av Jessica Fellows, inte lika entusiastisk var jag när jag väl var klar.  Den har presenterats som en deckare i Christies fotspår i Downton Abbey-miljö vilket bådade gott. Dock tycke...

Av Viktoria - Söndag 24 juni 15:18

Ofta trillar jag över ett tips här och där om böcker att läsa. Var jag hittade tipset om Vi som älskade vet jag inte men läst den har jag. Den handlar om Grace och Matt som träffas när Matt flyttar in i samma studentkorridor i New York som Grace reda...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se