Alla inlägg under juli 2010

Av Viktoria - 5 juli 2010 09:45

Jag har skrattat så att jag nästan inte kan andas när jag läst Hjälp jag heter Zbigniew! Anna, min vän i AA (anonyma analfabeter   ) sa att hon höll på att läsa en fantasktiskt tokig och rolig bok om en polsk familj i Sverige och tyckte att jag eller Agneta (även hon medlem i AA) skulle läsa den.Jag tog den och det är jag väldigt glad över. Hjälp jag heter Zbigniew är skriven av Zbigniew Kuklarz som är född av polska föräldrar i Sverige. Han skriver om sin familj, släkt, familjens polska vänner och sina egna vänner. Helt sanslöst blir det! En stor del av boken handlar om systerns 40-årsfest som brakar åt hellskotta. Det är allvar i denna bok också, men allvaret är fint skildrat och Kuklarz bjuder verkligen på sig själv och sin familj (han tackar dem i början av boken).

Läs denna bok med fördomar om polacker, en galen tonårig med komplex över sitt polska ursprung, en tokig släkt som är så varm att man bara vill bli kramad av den och en massa annat roligt. En hel del av humorn är under bältet men den är skriven så att det inte gör något, skratta gott och rekommendera boken till andra!

Hjälp jag heter Zbigniew

Av Viktoria - 3 juli 2010 20:32

Jag har just avslutat Hanna Hellquists Karlstad Zoologiska. Ännu en skildring av en uppväxt, jag tänker på Åsa Lindeborg och Susanna Alakoski. Hellquist är krönikör på Dagens Nyheter vilket märks i denna lättlästa underhållande bok. Hellquist beskriver sin uppväxt med en exentrisk far och en ordningsam mor. Pappan är helt enkelt djurtokig och det är ALLA möjliga sorters djur; hundar, marsvin, ödlor, fiskar, sköldpaddor, ormar, en apa, fåglar av alla de sorter och så vidare. Hanna får tidigt lära sig hantera och ta hand om dessa djur, utan undantag. Boken är uppdelad i korta kapitel som liknar krönikor, detta gör att den är otroligt lättläst. Det är en underhållande bok som bitvis även kunde läsas för barnen, mina är 8 år och 6 år, då det handlar om djur.

Det är en sommarbok väl värd att läsa, den lämnar inga djupare avtryck men ger underhållning för stunden.

Karlstad Zoologiska

Av Viktoria - 2 juli 2010 17:44


ALLT på bildenovan fick jag av min härliga hemliga bokvän, tack så jättemycket! Irish creamte, nagellack, choklad, grytlappar, tidningen Runners World och böckerna När barnet lagt sig (som jag önskat mig) och Berättelsen om Edgar som jag ser mycket fram emot att läsa. Dessutom hade min kära bokvän skrivit varför jag fick sakerna och favoriten är att hon skrivit att jag får grytlappar för hur ofta unnar man sig att köpa ett par nya fina grylappar? Så rätt! Tack, de vi har är både trasiga och fläckiga så dessa ska jag använda med glädje.

Jag är supernöjd med det jag fick. Saga min dotter blev mycket glad över att jag fick nagellack och min son Albin att jag fick choklad, han tror de ska få smaka...

Tack än en gång! 

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards