Alla inlägg under april 2010

Av Viktoria - 6 april 2010 13:19

Vill passa på att tipsa om bloggen En bok om dagen som fixar och donar med pocketbyte. Jag var med i somras och blev mycket nöjd. Här kommer länken till En bok om dagen så att ni själva kan gå in och läsa om det. Jag har anmält mig!

http://enbokomdagen.blogspot.com/

Av Viktoria - 6 april 2010 13:07

Alldeles påsklovsledig släpade jag mig upp i morse vid halvåtta för att vara lite social med min kära make som trots sina föräldras besök var tvugen att bege sig till jobbet. Lokaltidningen och DN hade han hämtat in och de låg på köksbordet. Framsidan av DN fångade mig och särskilt den lilla rutan uppe i vänstra hörnet som löd: BJÖRN WIMAN: En av mina stora favoriter i den svenska litteraturhistorien är Linus-Ida. Kultur 5. Gissa vilken del av tidningen jag letade upp, och vilken sida jag bläddrade upp och sedan läste hög för min Y? Just det; kulturen, sidan 5. Här är artikeln, läs den och le! http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/bjorn-wiman-det-ar-berattandets-konst-allt-kretsar-kring-1.1072923

Av Viktoria - 4 april 2010 10:06

  

Någon sorts frid av Camilla Grebe och Åsa Träff fick jag av min goda vän Catarina på min födelsedag i början av mars. Tillsammans med boken fick jag också det vackra handmålade, av Catarina, bokmärket som finns på bilden brevid boken. Catarina sa att hon hört att boken skulle vara bra, det var den. Det har blivit lite mycket deckare på slutet men det gör inget när de är så här bra. På framsidan av boken står följande: psykologiska spänningsroman. Detta stämmer. Boken är en annorlunda deckarhistoria, vet inte ens om jag vill kalla den för deckare men den faller in under den genren iallafall. Det är två systrar som skrivit boken, den ena av dem är psykolog och det märks i handlingen. Boken handlar nämligen om en psykolog, Siri Bergman. Hon är änka, bor ensligt men jobbar mitt i Stockholm. Hon är otroligt mörkrädd och jobbar med att hjälpa folk som har olika fobier och rädslor, sin egen kan hon dock inte hantera. På Siris tomt hittas liket av en av hennes patienter och där har vi storyn. Boken är skriven noggrannt och proffsigt. Det märks att det finns kunskap bakom ämnet psykologi. Personerna är noggrannt beskrivna, de känns verkliga. Denna bok är en alltigenom postiv läsupplevelse, ja, den är läskig här och där men jag gillar den. Har dock kommit på att det finns två tabbar i slutet, säger inte vilka de är för de har egentligen ingen betydelse för slutet, läs den och hitta dem själv!

Av Viktoria - 3 april 2010 09:06

7:38 blir jag väckt av två stissiga barn som vill leta efter påskägg. Jag förstår ingenting först, men skickar sedan iväg dem för att leta. Efter att ha stönat lite över att ha blivit väckt kommer jag på att en kanna te och en bok inte är så dumt en morgon som denna. Sagt och gjort. Upp, hjälpa barnen att leta påskägg, koka te, ge barnen en snabb frukost och sedan soffan med en bok och te.    Ah, härligt med påskafton!

Glad Påsk alla bokvänner och kom ihåg att utnyttja ledigheten till att läsa!  

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards