Direktlänk till inlägg 15 september 2009

Garnethill-trilogin

Av Viktoria - 15 september 2009 10:35

  


Efter att ha läst Denise Minas trilogi om Paddy Meehan var jag otroligt sugen på hennes första trilogi som kallas Garnethill-trilogin. Den första boken Mord i Garnethill var helt okej, tvåan Exil var så himla trist att jag knappt ville läsa klart den medan del tre Den sista utvägen lyfte det hela igen. Trilogin handlar om Maureen O´Donnell som är strax under 25, röker värre än en skorsten och dricker whiskey värre än en sjöman.Hon är incestoffer och har på grund av det ett förflutet på mentalsjukhus. Hon har en sann vän i sin nästan jämnåriga bror, Liam, medan hon och hennes två systrar hatar varandrar av olika anledningar. Hennes mamma är försupen, pappan försvunnen och hon kan inte ha ett normalt förhållande till en man.  

I bok ett vaknar Maureen en morgon med världens baksmälla och upptäcker sin pojkvän mördad i hennes vardagsrum. Givetvis handlar hela boken om det mordet samt ett till. Maureen söker ledtrådar och har en egen undersökning på sidan om polisens, men hon erkänner absolut inte det för polisen som hon inte har något gott öga till. Handlingen i bok ett hänger med i tvåan och trean också, kanske mer i trean. I tvåan har hon fullt upp med att leta efter mördaren till en fyrbarnsmor som försvunnit från kvinnojouren hon och bästa vännen Leslie arbetar på. Spåren för henne till London och tillbaka till Glasgow igen. I bok nummer två förekommer så många olika karaktärera att jag, som van Agatha Christeläsare, inte kunde hålla reda på alla. Dessutom är det ingen ordentlig story vilket också märks i del tre där det inte finns ett spår av tvåans handling med i princip, medan ettans finns med och vävs in. I trean har Maureen fullt upp med allt möjligt samtidigt som hon försöker lösa en prostitutionshärva.

Egentligen hade Minas kunnat hoppa över bok nummer två och fokuserat på ettan och trean istället, det hade gjort det hela så mycket bättre. Läs gärna böckerna men skippa tvåan!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Av Viktoria - Söndag 5 aug 11:45


Igår kring lunch stod jag på biblioteket här i Eskilstuna och efterfrågade Mörkögda augustinatt av Maria Lang, den hade de inte längre. För gammal, hade utgått ur sortimentet. Det gjorde inget, det var ett spontanryck att läsa den nu när augusti är h...

Av Viktoria - Lördag 4 aug 16:51


Peter May har kommit med en ny bok I'll keep you safe, den har just kommit på svenska med titeln Harris tweed, och den är precis lika bra som alla hans tidigare böcker.  Den här gången handlar det om paret Niamh och Ruairdh Macfarlane som driver et...

Av Viktoria - Torsdag 2 aug 09:52

Full av förväntan var jag när jag började läsa Mysteriet på Ashtall av Jessica Fellows, inte lika entusiastisk var jag när jag väl var klar.  Den har presenterats som en deckare i Christies fotspår i Downton Abbey-miljö vilket bådade gott. Dock tycke...

Av Viktoria - Söndag 24 juni 15:18

Ofta trillar jag över ett tips här och där om böcker att läsa. Var jag hittade tipset om Vi som älskade vet jag inte men läst den har jag. Den handlar om Grace och Matt som träffas när Matt flyttar in i samma studentkorridor i New York som Grace reda...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se