Direktlänk till inlägg 15 september 2009

Garnethill-trilogin

Av Viktoria - 15 september 2009 10:35

  


Efter att ha läst Denise Minas trilogi om Paddy Meehan var jag otroligt sugen på hennes första trilogi som kallas Garnethill-trilogin. Den första boken Mord i Garnethill var helt okej, tvåan Exil var så himla trist att jag knappt ville läsa klart den medan del tre Den sista utvägen lyfte det hela igen. Trilogin handlar om Maureen O´Donnell som är strax under 25, röker värre än en skorsten och dricker whiskey värre än en sjöman.Hon är incestoffer och har på grund av det ett förflutet på mentalsjukhus. Hon har en sann vän i sin nästan jämnåriga bror, Liam, medan hon och hennes två systrar hatar varandrar av olika anledningar. Hennes mamma är försupen, pappan försvunnen och hon kan inte ha ett normalt förhållande till en man.  

I bok ett vaknar Maureen en morgon med världens baksmälla och upptäcker sin pojkvän mördad i hennes vardagsrum. Givetvis handlar hela boken om det mordet samt ett till. Maureen söker ledtrådar och har en egen undersökning på sidan om polisens, men hon erkänner absolut inte det för polisen som hon inte har något gott öga till. Handlingen i bok ett hänger med i tvåan och trean också, kanske mer i trean. I tvåan har hon fullt upp med att leta efter mördaren till en fyrbarnsmor som försvunnit från kvinnojouren hon och bästa vännen Leslie arbetar på. Spåren för henne till London och tillbaka till Glasgow igen. I bok nummer två förekommer så många olika karaktärera att jag, som van Agatha Christeläsare, inte kunde hålla reda på alla. Dessutom är det ingen ordentlig story vilket också märks i del tre där det inte finns ett spår av tvåans handling med i princip, medan ettans finns med och vävs in. I trean har Maureen fullt upp med allt möjligt samtidigt som hon försöker lösa en prostitutionshärva.

Egentligen hade Minas kunnat hoppa över bok nummer två och fokuserat på ettan och trean istället, det hade gjort det hela så mycket bättre. Läs gärna böckerna men skippa tvåan!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 15:04

Det var ganska länge sedan jag läste en bok där jag skrattat rakt ut men det har jag gjort när jag läst En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Shaun driver ett antikvariat i en mindre stad, Wigtown, i Skottland, ett bortglömt hörn av Skottland som ...

Av Viktoria - Torsdag 8 nov 06:14


Igår när jag kom hem låg det ett bokbrev från Finland i min brevlåda. Det kom från Mikaela Nykvist var debutroman, Rök i fjärran, jag hade den stora äran att få av henne och läsa. Nu har hennes andra roman kommit, en uppföljare till Rök i fjärran och...

Av Viktoria - Onsdag 10 okt 17:30


Sonen fixar middagen och poppar Spotify. Då tar jag ett glas vin, lite ost och läser tidningen. Plötsligt är Sylvia Plath i mitt kök. En oktoberkväll 2018 när familjen är som i ett vakuum i väntan på hur sjukdomen levt vidare och vad som kommer hända...

Av Viktoria - Lördag 29 sept 15:10

                                    Bild från förlaget Anne Cleeves deckare från Shetlandöarna med detektiven Jimmy Perez i huvudrollen är onekligen några av mina favoriter. Alldeles nyligen har en ny Cleeves kommit ut på svenska, Vild eld, och jag...

Av Viktoria - Lördag 8 sept 22:25


Jag har rätt mycket med mig själv just nu men mitt i allt det är jag alldeles uppe i allt kring valet. DN var legat på köksbordet hela dagen men först nu, efter 22:00, finner jag ro att bläddra i den. Först ser jag Heidi Fried och allt hon gör och på...

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickes boklåda med Blogkeen
Följ Vickes boklåda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se